donderdag 22 september 2011

Kruiden en bloemen boter

Meng zachte boter (of zelfgemaakt) met fijngesneden kruiden en eetbare bloemen. Dit ziet er prachtig uit bij krieltjes (net geoogst op het veld). Voeg nog wat knoflook toe, lente uitjes, of peper om het pittiger te maken. 


Om uit te printen



Zelf kruiden/bloemenboter maken met knikkers!

Nodig: mes, snijplank, drinkbeker, 3 knikkers, ¼ teentje knoflook (of minder), handje vol verse kruiden, paar eetbaar bloemen, slagroom, zout en peper
  1. Vul je drinkbeker 1/3 vol met slagroom. Doe de knikkers er bij. Goed dicht draaien en schudden.
  2. Schudden tot je de knikkers niet meer hoort en dan door schudden tot je water hoort. Neem af en toe een kijkje in je beker.
  3. Maak je beker open en giet wei af.
  4. Snipper je kruiden, eetbaar bloemen en knoflook heel fijn.
  5. Meng je kruiden/bloemen mengsel met je boter.
  6. Proeven
  7. Op smaak brengen met zout of peper.
  8. Nogmaals proeven.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten